W małych sklepach spożywczych i supermarketach oferowane jest m.in. mięso wieprzowe, wołowe i drobiowe, a także wędliny oraz podroby. Wymienione produkty muszą odznaczać się optymalną świeżością, dlatego niezbędne jest ich przechowywanie w odpowiedniej temperaturze. Służy do tego przede wszystkim specjalna lada chłodnicza., o której więcej można przeczytać na http://rbklima.pl/oferta/chlodnictwo/lady-chlodnicze/.
Wspomniane we wstępie lady idealnie wręcz nadają się do przechowywania i zarazem eksponowania wyrobów mięsnych, ponieważ są wyposażone w izolację z pianki poliuretanowej oraz nowoczesny agregat chłodniczy. Ten ostatni element pozwala utrzymać we wnętrzu temperaturę od zera do maksymalnie kilku stopni Celsjusza, która znakomicie zabezpiecza mięso i wędliny przed szybkim psuciem się. Dodatkowo należy pamiętać, aby duże porcje na noc wyjmować z lady, owijać folią spożywczą i umieszczać w odrębnej chłodni (koniecznie w suchych, czystych pojemnikach).