Jak przechowywać mięso w sklepie?

Życie i człowiek
wiedza-codzienna
Jak przechowywać mięso w sklepie?
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

W małych sklepach spożywczych i supermarketach oferowane jest m.in. mięso wieprzowe, wołowe i drobiowe, a także wędliny oraz podroby. Wymienione produkty muszą odznaczać się optymalną świeżością, dlatego niezbędne jest ich przechowywanie w odpowiedniej temperaturze. Służy do tego przede wszystkim specjalna lada chłodnicza., o której więcej można przeczytać na http://rbklima.pl/oferta/chlodnictwo/lady-chlodnicze/.

Dokładnie przemyślana konstrukcja

Wspomniane we wstępie lady idealnie wręcz nadają się do przechowywania i zarazem eksponowania wyrobów mięsnych, ponieważ są wyposażone w izolację z pianki poliuretanowej oraz nowoczesny agregat chłodniczy. Ten ostatni element pozwala utrzymać we wnętrzu temperaturę od zera do maksymalnie kilku stopni Celsjusza, która znakomicie zabezpiecza mięso i wędliny przed szybkim psuciem się. Dodatkowo należy pamiętać, aby duże porcje na noc wyjmować z lady, owijać folią spożywczą i umieszczać w odrębnej chłodni (koniecznie w suchych, czystych pojemnikach).

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Jakie zwierzęta są najczęściej wybierane jako domowe pupile?
Jakie zwierzęta są najczęściej wybierane jako domowe pupile?
Zwierzęta domowe są dużą częścią życia większości ludzi. Mogą być wspaniałymi towarzyszami, pomagają w depresji i samotności, a także uczą […]