Coraz częściej pojawia się takie pojęcie, jakim jest catering dietetyczny (sprawdź: catering dietetyczny Warszawa). Rzeczywiście warto się zastanowić nad tym, czy takie rozwiązanie ma więcej plusów, czy jednak minusów.
- Do plusów diety cateringowej zalicza się:- Urozmaicenie diety – możemy spróbować takich posiłków i przekąsek, które w naszej
dotychczasowej diecie w ogóle się nie pojawiały- Dieta cateringowa jest opracowywana przez doświadczonych dietetyków
– Oszczędność czasu – jest to idealne rozwiązanie dla osób zapracowanych, nie mających czasu na opracowywanie diety oraz przygotowywanie posiłków
– Kompleksowe zestawienie wszystkich potrzebnych składników odżywczych
– Apetyczne posiłki – przygotowane posiłki są naprawdę smaczne i nie mające nic wspólnego ze stereotypowymi daniami w uniwersalnych dietach
– Dowóz do miejsca zamieszkania lub bezpośrednio do miejsca pracy (sprawdź przykładowo: pudełkowa dieta z dowozem w Warszawie)
- Do minusów diety cateringowej zalicza się:
– Dość wysoka cena – raczej jest to usługa kierowana do osób, które mogą pozwolić sobie na większy wydatek- Dostępność tylko w większych miastach – z diety cateringowej korzystają osoby, które mieszkają w średnich i dużych miastach. Raczej w niewielkich miejscowościach, nie można spotkać firm oferujących takie usługi.Mając takie zestawienie możemy zauważyć, że plusów jest zdecydowanie więcej niż minusów. W takim razie nasuwa się bardzo prosty wniosek, iż taka dieta cateringowa jest sprawdzony sposobem na wprowadzenie zdrowego ożywiania jako swojego kolejnego nawyku. Tym bardziej, że możemy korzystać z takiej diety przy minimalnym wysiłku, ponieważ wszystkimi sprawami zajmują się firmy cateringowe.